Skip to content

6 juni 2022 | World Pest Day

Plaagdieren, of u nu facility manager bent, groothandelaar of horecaondernemer, als beheerder van een pand bent u verantwoordelijk voor het voorkomen, signaleren én bestrijden ervan. Iets waarvan u zich misschien niet dagelijks bewust bent. Daarom is er World Pest Day, of wereldplaagdierendag. In het leven geroepen om mensen ervan bewust te maken dat plaagdierbeheersing mede ten grondslag ligt aan de kwaliteit van leven en gezondheid van onze dierbaren.

Integrated Pest Management (IPM)

Als u aan plaagdierbeheersing denkt ziet u misschien een traditionele rattenvanger voor zich. Plaagdierbeheersing vandaag de dag richt zich echter vooral op het voorkomen van de aanwezigheid van plaagdieren in of om uw pand. Bestrijden is het laatste redmiddel. IPM wordt het wel genoemd: Integrated Pest Management. Het is een duurzame methode waarbij plaagdieren pas worden bestreden op het moment dat preventieve maatregelen niet afdoende blijken.

Waarschijnlijk houdt u zich in uw bedrijf al aan de basisvoorschriften met betrekking tot de hygiënische omstandigheden. Bouwkundige factoren spelen echter ook een rol. Wist u bijvoorbeeld dat muizen zich al door een opening van een halve centimeter een weg naar binnen kunnen banen? Bouwkundig advies maakt dus deel uit van een goed plaagdiermanagementplan. Evenals adviezen met betrekking tot de leefomgeving. Alles om ongewenste gasten buiten de deur te houden.

Partner

Essentieel daarbij is een goede samenwerking tussen plaagdierbeheerser en klant. De plaagdierbeheerser kan nog zo professioneel en kundig zijn werk doen, zonder inzet en betrokkenheid van u als klant, is blijvend resultaat niet vanzelfsprekend. Als het gaat om plaagdierbeheersing, zoekt u dus liever een partner dan alleen een dienstverlener.

Een goede partner in plaagdierbeheersing brengt na een eerste inventarisatie de aard, omvang, ernst en risico’s van een eventueel reeds aanwezige plaag in kaart. Hieruit volgt een plaagdierbeheersplan op maat voorzien van plattegrond, plan van aanpak, afspraken, adviezen én actiepunten voor u als klant. Actiepunten betreffen bijvoorbeeld het opvullen van gaten met staalwol of het verkleinen van kieren met deurborstels.

Samenspel

Om ervoor te zorgen dat de maatregelen effect sorteren, is een goede communicatie tussen plaagdierbeheerser en klant van belang. Plaagdierbeheersers werken vaak met een online communicatiesysteem waartoe beide partijen toegang hebben. Handig voor de klant om op de hoogte te blijven van de bevindingen van de plaagdierbeheerser en essentieel voor de plaagdierbeheerser om te weten welke acties de klant inmiddels heeft uitgevoerd.

Zo ontstaat er een samenspel tussen plaagdierbeheerser en klant, met een succesvolle plaagdierbeheersing als eindresultaat. Zo levert ook ú een positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven en gezondheid van uw en onze dierbaren.

Contact

Weten hoe wij u daarbij van dienst kunnen zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op via +32 35 41 27 92 of m.peeraer@ews-group.com. Wij adviseren u graag!