Skip to content

Laagzuurstofbehandeling

Een non-toxische, veilige en milieuvriendelijke behandeling van uw biologische (bulk)goederen bij een aantasting door insecten of ongedierte.

Wat kunnen we
voor u beschermen?

Een laagzuurstofbehandeling is geschikt voor een breed scala aan biologische soft commodities. Vraag naar de mogelijkheden voor uw type goederen!

Bonen

Noten

Kruiden

Vanille

Granen

Zaden

Thee

Bio-certificaat

Een betrouwbare schakel in de biologische keten

Een eindproduct in de schappen mag pas biologisch genoemd worden als alle stappen in de keten biologisch geweest zijn. Dit houdt in dat ook transport, opslag en verwerking op biologische wijze moeten plaatsvinden.

Onze faciliteit is door Skal Biocontrole gecertificeerd. Dit betekent dat alle bio-goederen die een laagzuurstofbehandeling in onze biocellen ondergaan hun bio-certificaat behouden. Zo vormt EWS een biologische schakel in de keten.

“We kunnen het programma van onze kamers volledig op uw goederen afstemmen.”

Onze laagzuurstofkamers

Met onze laagzuurstofkamers bieden we laagzuurstofbehandelingen ‘as a service’. Bijzonder aan de faciliteit zijn de warmtepompinstallatie en de stikstofgenerator. Waar de warmtepompinstallatie de kamers op een duurzame manier verwarmt, filtert de generator de zuurstof uit de buitenlucht en maakt ter plaatse stikstof aan. Stikstof (N2) of koolstofdioxide (CO2) hoeven daardoor niet separaat te worden aangevoerd. Wel zo milieuvriendelijk.

Locatie

Koopvaardijweg 9a
4906 CV Oosterhout (NLD)

Openingstijden

Ma. - vr.: 8 - 17 uur
(enkel op afspraak)

Capaciteit

3 kamers met een totale
capaciteit van 160 pallets

20ft/40ft container

Ja

Aanlevermogelijkheden

Dozen, bigbags, zakgoed, pallets

Mobiel laagzuurstof oplossing

Onze mobiele oplossing voor laag zuurstofbehandelingen creëert een wereld aan mogelijkheden. Niet alleen is de locatie flexibel, ook afmetingen van (bulk) goederen kennen weinig restricties. Het biedt ruimte voor bijvoorbeeld bulk commodity's, dozen, big bags, verpakte goederen en pallets. De mobile installatie kan tot 4 lading van elk 500 ton behandelen, wat flexibiliteit en gemak in de hand speelt.

Eliminatie van transportproblemen

Efficiënte behandeling van grotere volumes

(< 500 ton per batch)

Veilige toegang tot het magazijn tijdens de behandeling

Tot vier verschillende partijen verbonden door één generator

Meer informatie

Voor meer informatie over onze laagzuurstofbehandeling kunt u bellen of contact opnemen via het formulier

De laagzuurstofbehandeling

Een non-toxische, veilige en milieuvriendelijke behandeling van uw bulkgoederen? EWS behandelt preventief én curatief op biologische wijze. Een succesvolle behandeling wordt bepaald door de juiste verhouding tussen de variabelen temperatuur, zuurstof en tijd. Hierdoor worden insecten in alle stadia van ontwikkeling afgedood. Zonder gebruik te maken van toxische producten!

Een laagzuurstofbehandeling is hiermee een alternatief voor de conventionele - niet-biologische - fumigatie en is een uitkomst bij een ongewenste aantasting van bio-goederen door insecten of ongedierte.

Effectief

Insecten in alle stadia van ontwikkeling effectief bestreden.

Non-Toxisch

Uw behandelde goederen vrij van giftige residuen

Bio certificaat

Uw biologische goederen met behoud van hun bio-certificaat.

Klimaatkamers

Uw grondstoffen in bulk of verpakt in één keer behandeld.

EWS BIO TREATMENT

EWS Bio treatment is gespecialiseerd in de preventieve en curatieve behandeling van insecten en ongedierte op een biologische wijze. Een laagzuurstofbehandeling, een heteluchtbehandeling, en een combinatie van een vacuümtechniek en MAP (Modified Atmosphere Packaging) zijn voorbeelden van deze gifgasvrije, milieuvriendelijke behandelwijzen. Effectief en duurzaam!

Wilt u een adviseur spreken?

Wouter van Lerberghe

Technical & Commercial Advisor

w.vanlerberghe@ews-group.com
+32 477 69 34 08

Vraag een behandeling aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.