In 1999 is de Plagen Preventie Dienst (PPD) opgericht. PPD was actief op het gebied van onder andere bedrijfshygiëne, houtverduurzaming, faunabeheer en vogelwering. Het voorkomen en bestrijden van dierplagen waren de kernactiviteiten van het bedrijf.

Na een samenwerkingsverband in 2009 heeft PPD het Belgische EWS overgenomen. Vanaf begin 2010 bestaat daardoor het bedrijf PPD/EWS, onderdeel van PPD/EWS Holding B.V. PPD/EWS bestond uit twee divisies, te weten PPD en EWS. PPD hield zich bezig met plaagdiermanagement, net zoals de jaren daarvoor. EWS was in twee divisies op te delen: EWS Gas measurement en EWS Fumigation. De activiteiten van EWS Gas measurement bestaan uit het meten van (rest)gassen in containers en het eventueel ontgassen van dergelijke containers. EWS Fumigation is specialist in het bestrijden van verschillende soorten plaagdieren met bestrijdingsgassen. De divisie EWS Gas measurement heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot marktleider binnen haar werkgebied.

In 2015 heeft de directie besloten om al haar activiteiten onder de naam EWS Group te scharen. De voortschrijdende specialisatie in diverse nichemarkten en de verdere internationalisatie van de groep vereisten een duidelijke structuur met een goed herkenbare, meertalige naam.

De EWS Group bestaat daarom vanaf 2016 uit zes gespecialiseerde divisies:

Het hoofdkantoor van de EWS Group is gevestigd in Werkendam, Nederland. Naast het hoofdkantoor in Nederland heeft EWS meerdere Europese vestigingen in België, Oostenrijk, Spanje, Engeland, Italië, Frankrijk en Duitsland.

More information