Skip to content

Scarecrow

Vogels kunnen veel overlast veroorzaken door bijvoorbeeld lawaai en stank. Bovendien kan hun aanwezigheid veiligheids- en gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Daarnaast brengen vogels ziektekiemen over op de mens.

EWS Fauna management is erkend distributeur en installateur van het Scarecrow vogelafweersystemen, welke werkt met angstkreten. Het Engelse Scarecrow Bio-Acoustic Systems Ltd. is al dertig jaar producent en wereldwijd marktleider van deze bio-akoestische systemen, ontwikkeld door geluidstechnici en ornithologen. EWS Fauna management heeft al meer dan 10 jaar ervaring in de plaatsing van Scarecrow vogelafweersystemen op uiteenlopende locaties.

Vogels raken gewend aan onnatuurlijke, harde geluiden wanneer deze geen bedreiging vormen.

Het Scarecrow-systeem maakt op effectieve wijze gebruik van de natuurlijke angstkreten van vogels. Door de angstkreten van hun soortgenoten worden vogels gealarmeerd, maar zij kunnen de ‘in nood verkerende soortgenoot’ vervolgens niet vinden. Deze onzekerheid zorgt er voor dat de vogels het gebied als onveilig gaan beschouwen en op zoek gaan naar een ander verblijfgebied.

Voordeel van dit bio-akoestische systeem is dat de kreten op een natuurlijk geluidsniveau verspreid worden, waardoor ze vaak niet eens door het publiek worden opgemerkt. Daarnaast is dit afweersysteem niet schadelijk voor de vogels, aangezien hun leven niet in gevaar komt.

Afspraak maken

Voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak belt u ons, of vul het contactformulier in.

Wilt u een adviseur spreken?
Thomas-2
Thomas Vermeerbergen

of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie