Skip to content

Meer dan 70 procent van alle cashewnoten worden gefumigeerd met fosfine vlak voor ze verpakt worden. Dit heeft als doel om voorraad aantastende insecten de doden. Cashews worden vrijwel altijd verpakt in vacuüm plastic zakken in dozen. Door het vacuüm is het onmogelijk voor het gas om te ontsnappen uit de verpakking. Dit brengt een enorm risico met zich mee voor de mensen die deze verpakkingen nadien openmaken.

Gevaren van fosfine

Fosfine wordt in het lichaam opgenomen door het te inhaleren. De stof is kleurloos, reukloos en ontvlambaar. Fosfine is al dodelijk bij zeer kleine concentraties. De grenswaarde van fosfine is bijna overal in de wereld 0,1 ppm. Fosfine brengt grote gezondheidsgevaren met zich mee, zoals benauwdheid, duizeligheid, slaperigheid en zelfs hartritmestoornissen. Mensen die regelmatig aan fosfine worden blootgesteld, kunnen onder andere bronchitis en bloedarmoede ontwikkelen.

De oplossing van EWS Group en NCP Group

EWS Group voert niet alleen gasmetingen uit in containers of open ruimtes, maar meet ook tussen en in de goederen wanneer daar een reden voor is. Met onze vele jaren ervaring meten wij een minimum van tien dozen in vacuüm in de container met cashews. De resultaten hiervan zijn schokkend. Wij komen regelmatig concentraties tegen van meer dan 1000 keer de grenswaarde!

NCP Group, een zusterbedrijf van EWS Group, heeft een service ontwikkeld wat betreft het ontgassen van deze ladingen cashewnoten op een verantwoordelijke en veilige manier. NCP Group stort de cashews uit de dozen om in big bags. Dit wordt allemaal gedaan met adembescherming. De big bags worden geventileerd door middel van een innovatief afzuigingssysteem. Met deze installatie worden de schadelijke gassen afgevangen door koolfilters. Dit doen wij tot de concentratie van gas zich onder de grenswaarde bevindt. Daarna kunnen de cashews verpakt worden in elke gewenste verpakking.

Wilt u meer weten over de Gas measurement divisie van EWS Group? Ga naar:https://www.ews-group.be/gas-measurement/. Bent u nieuwsgierig naar hoe NCP Group u kan helpen? Bezoek https://www.ncp-group.nl/