Skip to content

Boomstammen begassen

Het is vaak verplicht voor containers die zijn geladen met boomstammen om een quarantaine behandeling te ondergaan voorafgaand aan export. Boomstammen begassen is nodig om de aanwezige insecten op de stammen en onder de bast af te doden.

De enige toegestane methode is een begassing met PROFUME (sulfuryldifluoride). Deze begassing doodt aanwezige insecten in alle levensstadia.

Begassing of fumigatie is een uitzonderlijk onderdeel van Pest control. Deze behandelingen mogen alleen worden uitgevoerd door erkende bedrijven met hoogopgeleid personeel. EWS heeft ruime ervaring met begassingen en beschikt over diverse hoogopgeleide en ervaren ‘gassingsleiders’ in verschillende Europese landen. Dit maakt EWS Fumigation tot een professionele en betrouwbare partner voor al uw begassingen.

We zijn actief in de grote zeehavens van België en Nederland. Op aanvraag bekijken we graag de mogelijkheden voor begassingen in het binnenland of in andere Europese landen.

Voor de begassing van boomstammen beschikt EWS Fumigation over twee begassingslocaties. Lees hieronder meer over beide locaties.

Locatie Antwerpen
In Antwerpen slaat EWS de handen ineen met Katoennatie. Op kaai 1510 (linkeroever Antwerpen) is onlangs een volledig nieuwe fumigatieterminal geopend.

KatoenNatie Terminals K1510
Ketenislaan 1510
9140 Antwerpen
België

Deze locatie beschikt over de volgende voordelen:

  • Lichter-aansluiting
  • Dichtbij alle grote exportterminals
  • Grote capaciteit (192 TEU)
  • Eén enkel contactpunt

U levert de container aan en wij verzorgen verder het volledige proces: moves, begassing, ventilatie, gasvrijverklaring en transport naar de exportkaai. Door de lichter-aansluiting en de goede ligging kunnen we u de beste service leveren tegen een scherpe prijs. Wij zorgen dat de begassing past binnen uw logistieke proces.

Locatie Rotterdam: KGN
Deze locatie is gelegen in het nieuwe gedeelte van de haven van Rotterdam, vlakbij de grote exportterminals. U kunt de container per truck aanleveren op de locatie, of per lichter of spoor bij de naastgelegen KRAMER-terminal.

Malakkastraat 51
3199 LK Maasvlakte, Rotterdam
Nederland

Afspraak maken

Voor meer informatie kunt u bellen of contact opnemen via ons contactformulier.

Wilt u een adviseur spreken?
Thomas-2
Thomas Vermeerbergen

of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.