Skip to content

Fumigatie – BMSB

Door genomen maatregelen van de quarantaine afdelingen van Australië en Nieuw-Zeeland tegen de bruin gemarmerde stinkwants (BMSB), moeten inkomende goederen behandeld worden tegen dit insect. Gebeurt dit niet, dan is het risico dat de BMSB zich verspreid en schade toebrengt aan gewassen en fruit groot. Goederen die verscheept worden van 1 september 2019 tot en met 31 mei 2020 moeten behandeld worden. De verplichte maatregelen gelden voor goederen die verscheept worden vanaf alle havens in de USA, en vanaf Europese havens die goederen laden die gefabriceerd of opgeslagen zijn in Italië na het begin van het risicoseizoen.

De betreffende goederen zijn nieuwe en gebruikte voertuigen, vaartuigen en risicovolle machines en onderdelen. Ook alle containergoederen die via de zee vanuit Italië naar Australië en Nieuw-Zeeland worden verscheept moeten behandeld worden tegen de BSMB.

Er zijn twee behandelmethodes en EWS biedt beiden aan. De eerste methode is fumigatie. Door de aangetaste goederen te fumigeren, wordt de BMSB effectief afgedood.

De tweede methode is heat treatment. Wilt u meer te weten komen over deze methode? Klik dan hier.

Heat treatment BMSB

Naast fumigation bieden wij ook heat treatment aan voor het behandelen van goederen tegen de BMSB

Afspraak maken

Voor meer informatie kunt u bellen of contact opnemen via ons contactformulier.