Skip to content

Molen begassen

Molens zijn vaak monumentale erfstukken die bewaard moeten blijven. Een molen heeft een houten constructie die aantrekkelijk is voor houtaantastende insecten zoals boktor, houtworm en bonte knaagkever. Bij de traditionele houtverduurzaming worden vaak pluggen gebruikt, welke het uiterlijk van de molen kunnen ontsieren. De molen is vaak nog in gebruik waardoor deze en overige traditionele methoden niet mogelijk zijn.

EWS heeft dé manier om de molen snel te vrijwaren van houtaantastende insecten zoals boktor, houtworm, spinthoutkever en bonte knaagkever: de molen begassen!

De te begassen molen wordt gasdicht gemaakt en beveiligd tegen toegang door onbevoegden. De molen zal ingepakt worden in gasdichte zeilen. Het gas wordt ingebracht en gedurende een periode van 48 uur zal de concentratie nauwlettend worden opgevolgd.

Zodra de juiste concentratie is bereikt om het houtaantastende insect af te doden, wordt de molen begassing beëindigd en gaat EWS over op ventilatie van de molen.

Wilt u direct een aanvraag doen? Vul dan het formulier in via onderstaande button en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Afspraak maken

Voor meer informatie kunt u bellen of contact opnemen via ons contactformulier.

Wilt u een adviseur spreken?
Wouter-v-Lerberghe-be
Wouter van Lerberghe

of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.