Skip to content

Monumenten begassen

Monumentale panden zijn een onderdeel van cultureel erfgoed. Het onderhoud van een monument vergt veel aandacht. Vele kap- en vloerconstructies zijn gemaakt van hout, wat zeer aantrekkelijk is voor houtaantastende insecten.

Bij de traditionele houtverduurzaming worden vaak pluggen gebruikt, welke het uiterlijk van monumentale panden kunnen ontsieren. EWS biedt de perfecte oplossing: monumenten begassen! Door middel van een begassing zullen de houtaantasters in alle levensstadia worden afgedood.

Het te begassen monument wordt gasdicht gemaakt en beveiligd tegen toegang door onbevoegden. Het monumentale pand zal ingepakt worden in gasdichte zeilen. Het gas wordt ingebracht en gedurende een periode van 48 uur zal de concentratie nauwlettend worden opgevolgd.

Zodra de juiste dosering is bereikt om het houtaantastende insect af te doden, wordt de begassing beëindigd en gaat EWS over op ventilatie van het monument.

Wilt u direct een aanvraag doen? Vul dan het formulier in via onderstaande button en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Afspraak maken

Voor meer informatie kunt u bellen of contact opnemen via ons contactformulier.