Skip to content

Gas Measurement

Gasmeten
De gasmeetkundigen van EWS Gas measurement zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van alle diensten in het kader van gasmeten (ook wel bekend als gasvrijmetingen), douanemetingen en overige meettechnieken. Daarnaast beschikt EWS over een eigen opleidingscentrum waar u de opleiding tot middelbaar gasmeetkundige (MGK) kunt volgen.

Wettelijke grenswaarden
Er komen per jaar zo’n 4 miljoen containers Europa binnen via het Nederlands en Belgisch havennetwerk. Ongeveer 12% van deze containers bevatten gassen en dampen in concentraties die zich boven de wettelijk grenswaarden bevinden. Mede dankzij de inzet van EWS en de nauwe samenwerking tussen de ontvangers van grote containerladingen zien we al jaren een daling van dit afkeurpercentage. Bij zulke containerladingen voert onze gasmeetkundige onder andere onderzoek uit naar de bron van de besmetting.

EWS vindt dat het probleem in de producerende landen opgelost dient te worden. Ze geeft advies en heldere rapporteringen, zodat opdrachtgevers stappen kunnen nemen om ervoor te zorgen dat wij in Europa containers ontvangen die veilig te betreden zijn. Aan sommige productstromen blijven risico’s verbonden die niet verholpen kunnen worden, bijvoorbeeld vanwege specifieke producteigenschappen. In zulke gevallen kan EWS een protocol opstellen om alsnog tot een veilige behandeling van de goederen te komen.

Hierdoor ontstaat een win win situatie waarbij kosten worden bespaard maar bovenal de veiligheid van de medewerkers gewaarborgd blijft.

Daarnaast heeft EWS direct contact met fumigatiebedrijven over de hele wereld om ervoor te zorgen dat ook hier de risico’s beperkt worden. Het gassen van containers is een feit, maar voldoende ventilatie voor de oversteek naar Europa helaas nog niet.

Onze medewerkers staan dagelijks voor u klaar om een veilige werkplek te creëren voor u en uw werknemers.

Ontdek hoe het anders kan: neem contact met ons op!

EWS Portal
U heeft als klant van EWS 24/7 toegang tot onze speciaal ontwikkelde portal. Hiermee wordt het nauwlettend controleren en sturen van uw productstromen kinderspel. Aan de hand van het meetprotocol dat door een van onze specialisten persoonlijk is opgesteld, worden de containers die gemeten moeten worden automatisch geselecteerd.

Afspraak maken

Voor meer informatie kunt u bellen of contact opnemen via ons contactformulier.

Wilt u een adviseur spreken?
Wouter-v-Lerberghe-be
Wouter van Lerberghe

of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.