Skip to content

Onderzoek

De EWS Group loopt met haar divisie Gas measurement al jaren voorop op het gebied van gasmetingen in containers. Dankzij een internationaal netwerk van vaste en mobiele meetstations, deskundige operatoren en gevalideerde meetprotocollen zijn wij in staat om resultaten te rapporteren zonder de logistieke keten te verstoren.

Toch ontvangen wij regelmatig vragen die niet onmiddellijk beantwoord kunnen worden binnen ons klassieke gasanalyseaanbod. Denk bijvoorbeeld aan onverklaarbare overschrijdingen, hinderlijke geuren in en om containers en magazijnen, maar ook onverklaarbare schade aan lading en goederen. Met deze vragen omtrent gasanalyse kunt u bij ons terecht.

EWS beschikt over expertise en apparatuur en ontwikkelt gespecialiseerde meetprotocollen, waarmee we zeer snel tot de juiste inzichten komen. Jaarlijks voeren wij tientallen projecten uit. Enkele voorbeelden:

Een lot textiel met sterke geur werd voor onderzoek afgeleverd. Medewerkers werden misselijk tijdens het lossen van een container. Klassieke analyse bracht geen uitsluitsel over de identiteit van de chemicaliën. We ontwikkelden een specifiek protocol voor het nemen en analyseren van een luchtstaal. Vervolgens werd een analyse uitgevoerd via GC/MS. Alle componenten werden geïdentificeerd. De sterke geur werd uiteindelijk toegeschreven aan een reeks chemicaliën die exogeen werden toegevoegd om bacterievorming tegen te gaan.

Er werd een aantal partijen netzakken afgeleverd, die mogelijk waren blootgesteld aan rookafzettingen en bluswater tijdens een bedrijfsbrand. Er werd gevraagd welke partijen nog bruikbaar waren en welke niet. Aan de hand van een specifiek protocol identificeerden we een aantal typische brandmerkers in beschadigde zakken. Deze merkers werden niet gevonden in niet-beschadigde zakken.

In een eerste reeks containers met daarin speelgoed werden steeds onverklaarbare overschrijdingen waargenomen. Aan de hand van een gedetailleerd onderzoek gingen we na welke chemicaliën verantwoordelijk waren voor de waargenomen verhogingen.

Dit was een studie naar de oorzaak van de vergeling van goederen die worden blootgesteld aan de lucht in een magazijn. De studie richtte zich zowel op de identificatie van de vergeling als de samenstelling van de lucht.

Importcontainers met schoenen zijn een belangrijke oorzaak van overschrijdingen. Een schoen bestaat echter uit meerdere onderdelen die vaak afkomstig zijn van verschillende leveranciers. Om een duidelijk oordeel te vellen welke leverancier zich niet houdt aan de afspraken over het gebruik van lijmen en solventen, startten we een studie waarbij de samenstelling van elk onderdeel van een individuele schoen in detail werd onderzocht.

EWS maakt geen gebruik van externe partijen. Zo blijft de impact op de logistieke keten ook voor deze werkzaamheden tot een minimum beperkt.

Afspraak maken

Voor meer informatie kunt u bellen of contact opnemen via ons contactformulier.

Wilt u een adviseur spreken?
Wouter-v-Lerberghe-be
Wouter van Lerberghe

of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.