Skip to content

Hete luchtbehandeling

Hout aantastende insecten zoals houtworm, boktor en schimmels kunnen veel materiële en financiële schade veroorzaken. EWS voorziet u van uitstekende adviezen en adequate oplossingen. Hierbij gebruiken we de nieuwste technieken, waaronder hete luchtbehandeling.

Door een Europees verbod op het gebruik van methylbromide zijn methylbromide begassingen conform ISPM 15 niet meer mogelijk. Het enige alternatief dat is toegestaan voor de ISPM 15 behandelingen is een zogenaamde hete luchtbehandeling.

Bij deze hete luchtbehandeling wordt het aangetaste hout tot in de kern verhit tot minstens 54 graden Celsius, waardoor insecten zoals houtworm en boktor in alle levensstadia worden gedood. De behandeling vindt plaats met speciale hete luchtapparatuur. Deze plaatsen wij buiten het te behandelen huis of object. Slangen of pijpen blazen de verwarmde buitenlucht in de betreffende ruimte.

Op moeilijk te verwarmen plaatsen worden sensoren in het hout aangebracht om ook de kerntemperatuur van het hout te kunnen bepalen. Een computer registreert de temperatuur iedere 10 minuten en slaat dit tevens op. Zodra alle sensoren de juiste kerntemperatuur aangeven, zetten we de verwarming nog minimaal een uur voort. Hierdoor worden de houtborende insecten gegarandeerd in alle levensstadia gedood.

Alleen een erkende firma kan deze hete luchtbehandelingen conform ISPM 15 uitvoeren, net als begassingen. EWS België kan deze hete luchtbehandelingen uitvoeren conform ISPM 15.

EWS Pest control helpt u zowel actieve aantasting te stoppen als nieuwe aantasting te voorkomen. We verzorgen daarnaast inspecties en rapporteringen bijvoorbeeld bij de aan- en verkoop van onroerend goed. Kijk ook eens bij EWS Pest control om kennis te maken met onze overige technieken voor de bestrijding van hout aantastende insecten.

Afspraak maken

Voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak belt u ons, of vul het contactformulier in.