Skip to content

Havens draaien door dankzij desinfectie EWS

De hele wereld op scherp ten aanzien van hygiëne en reiniging. Het is belangrijk om werkplekken professioneel te desinfecteren. Eco Worldwide Solutions nv (EWS) is specialist in hygiëne en biedt professionele desinfecties aan.

COVID-19 – in de volksmond het coronavirus – zet de hele wereld op scherp ten aanzien van hygiëne, reiniging en desinfectie. De havens in België zijn het kloppende hart van de economie, die ondanks alle coronavoorzorgsmaatregelen gewoon door moet blijven draaien. Men wil als bedrijf voorkomen dat personeel ziek wordt. Daarom is het belangrijk om regelmatig werkplekken professioneel te desinfecteren. Eco Worldwide Solutions nv (EWS) is specialist in ongediertebestrijding en hygiëne. EWS biedt professionele desinfecties aan om een zo veilig mogelijke werkomgeving te creëren in risicoruimten.

Expertise

Professionele Desinfectie is ontstaan vanuit expertise van verschillende divisies van EWS. EWS is een bekende speler in de haven, met begassing en gasmeting van importcontainers. Maar ook met BMSB-behandelingen en/of ISPM15-hittebehandelingen van exportcontainers en traditionele ongediertebestrijding. Michiel Peeraer, Countrymanager EWS nv, neemt graag zijn verantwoordelijkheid in deze bizarre tijd: “Deze pandemie treft ons allemaal. We vinden het dan ook onze plicht om vanuit onze expertise ons steentje bij te dragen om dit probleem mee aan te pakken.”

99,9% eliminatie virussen

De behandeling bestaat uit het vernevelen van een product op basis van waterstofperoxide met behulp van speciale vernevelaars. Deze methode elimineert 99,9% van bacteriën, schimmels en virussen. “De behandeling is veilig waarbij blootgestelde oppervlakken niet worden beschadigd. Na de inwerktijd verluchten we de ruimte en pas na een gasvrijmeting wordt de ruimte opnieuw opengesteld. We kiezen voor een methode die uiterst efficiënt is én geen residu achterlaat, dus er is geen reiniging nodig na onze behandeling. Na de vrijgave zijn er geen schadelijke stoffen meer aanwezig”, aldus Peeraer.

Containers en scheepswerven

Diverse ruimten zijn al door EWS Group gedesinfecteerd waaronder huisartsenpraktijken, maar ook containers en scheepswerven. Werknemers voelen zich veiliger na een professionele desinfectie. Kijk voor meer informatie op www.ews-group.be/professionele-desinfectie.

Fumigatie

Wist u trouwens dat er sinds begin 2019 een enorm stijgende exportmarkt is van containers met boomstammen naar China? Voor deze containerstromen is er naast professionele desinfectie een grote vraag naar fumigatiezones. Dat zijn plekken waar de containers behandeld kunnen worden met Sulfurylfluoride (SO2F2). Sinds 2019 heeft EWS in België al drie nieuwe zones geopend en zitten er nog twee in de pipeline voor 2020. Hiermee kunnen zij de stijgende vraag goed aan en kunnen er hoge kwalitatieve fumigaties uitgevoerd worden voor een scherp tarief. U vindt de zones van EWS uiteraard in de haven van Antwerpen, maar ook op andere logistieke knooppunten. In Nederland zijn er inmiddels zeven zones ingericht.

Meer informatie over het begassen van boomstammen, vindt u hier.

Alle info over wat EWS u kan bieden, vindt u hier. of bel +32 35 41 27 92.

Bron: https://www.flows.be/nl/trade/advertorial