Skip to content

Bron: Flows.be

Langs de Antwerpsebaan ter hoogte van Kaai 716 heeft Katoen Natie een nieuwe fumigatieterminal geopend in samenwerking met het gespecialiseerde EWS. Er kunnen dagelijks tot honderd containers gefumigeerd worden.

De fumigatieterminal van Katoen Natie aan Kaai 716 – © Katoen Natie

De nieuwe fumigatieterminal werd al een tijdje geleden opgestart, maar de installatie komt nu op kruissnelheid. “We zijn opgestart met vijftig containers per dag en zitten nu aan honderd stuks, vooral containers voor houtexport maar ook internationale zendingen. In 95% van de gevallen gaat het om boomstammen. We werken voor de fumigatie samen met EWS en doen ook het ontluchten van containers”, legt Filip Joosen van Transport Joosen uit, dat vorig jaar door Katoen Natie overgenomen werd.

One-stop-shop

De terminal is zes dagen op zeven open, van maandag 5.00 uur tot zaterdag 12.00 uur. “We zijn dag en nacht open. We bieden een one-stop-shop met zowel het voor- als natransport. We hebben goede connecties met de terminals zodat we afhankelijk van de closing de container enkele dagen langer hier kunnen laten staan. We maken ook gebruik van de nachtopening van de terminals. De fumigatieterminal staat open voor iedereen”, besluit Joosen.

Katoen Natie heeft ook op linkeroever een fumigatieterminal aan de Ketenislaan, eveneens in samenwerking met EWS.