Skip to content

Maritime & Logistics

Maritime
Aan boord van schepen is ongediertepreventie en -bestrijding van levensbelang. Knaagdieren en insecten treden immers vaak op als vectoren voor besmettelijke ziekten. Los daarvan zijn er tal van internationale verordeningen die bepaalde behandelingen wetmatig opleggen om de introductie van quarantaine plaagdieren in nieuwe gebieden te voorkomen. Een voorbeeld hiervan is het “Certificate of deratisation”, dat zeeschepen verplicht in het bezit moeten hebben.

Verder kunnen voorraadinsecten in de lading enorme economische schade aanrichten. Daarom is vakkundig advies en een gepaste, efficiënte uitvoering van de voorgeschreven behandeling van uiterst belang om een probleemloze transit van scheepsladingen te verzekeren.

Het is belangrijk dat besmettingen onder controle zijn: zowel in de accommodatie en de lege ruimen als in de getransporteerde goederen zelf.

Lading
Voorraadaantastende insecten kunnen grote schade toebrengen aan granen, derivaten en andere landbouwproducten. Begassing of fumigatie met fosfinegas is een aanbevolen en algemeen aanvaarde methode voor de curatieve behandeling van deze goederen. EWS Fumigation kan deze begassingen uitvoeren in alle scheepstypen: zeeschepen, coasters, lichters en duwbakken.

Ladingen in zeeschepen worden bijna altijd tijdens de vaart begast. Bij een dergelijke ‘in transit gassing’ wordt na grondig voorbereidingswerk het gas ingebracht in de laadhaven, vlak voor de verscheping. In transit gassingen vereisen een internationale aanpak omdat tijdens de vaart of in de bestemmingshaven de gasmetingen, de ventilatie, de residucontrole uitgevoerd moeten worden en de gasvrijverklaring afgegeven moet worden. Dankzij haar internationale netwerk kan EWS Fumigation deze service in diverse wereldwijde havens aanbieden en leveren.

Lege luiken
In verkoopcontracten van granen en derivaten wordt vaak een aantal behandelingscertificaten vereist. Keuring van luiken en inspectie van lading zijn standaard. Soms worden ook preventieve behandelingen van de luiken en de cargo voor belading voorgeschreven. Deze behandelingen maken deel uit van de dagelijkse werkzaamheden van EWS. Na de behandeling leveren wij u de betreffende certificaten. Hiervoor zijn wij GTAS-gecertifieerd (Grain & Feed Trade Association in Londen).

Ship Sanitation Certificatie
Elk schip dient in bezit te zijn van een geldig Ship Sanitation Control Certificate (SSCC) of een geldig Ship Sanitation Control Exemption Certificate (SSCEC). Deze certificaten blijven 6 maanden geldig en kunnen verlengd worden na inspectie door een hiervoor vergund ongediertebestrijdingsbedrijf dat de afwezigheid van knaagdieren bevestigt. Wanneer wij uw schip hebben gecontroleerd wordt dit bevestigd door het lokale ministerie van Volksgezondheid met één van de vereiste certificaten.

Accommodatie
Ongediertebestrijding aan boord van schepen is cruciaal voor een veilige vaart en hygiënische omstandigheden aan boord. De specialisten van EWS Maritime & Logistics kennen de kritieke punten en kunnen snel en efficiënt optreden tegen bijvoorbeeld kakkerlakken of bedwantsen. In elke zeehaven van België en Nederland kan EWS binnen 24 uur optreden. Ook in Barcelona en verschillende andere Europese havens bieden we deze service aan.

 
Afspraak maken

Voor meer informatie over de mogelijkheden en overige vragen kunt u bellen of contact opnemen via ons contactformulier.

Wilt u een adviseur spreken?
Wouter-v-Lerberghe-be
Wouter van Lerberghe

of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.