Skip to content

Wij hebben onze afdeling houtconservering en zwamsanering landelijk fors uitgebreid. Zwammen en hout aantastende schimmels kunnen veel schade aan richten. Zowel financieel als materieel. Daarom is het van belang dit probleem aan te pakken en te voorkomen. Naast zwamsanering bieden wij hout-impregnatie, hete luchtbehandeling, fumigatie en polymeerchemische balkkoprestauratie. Hierbij maken wij gebruik van de nieuwste technieken.

EWS mag binnenkort een aantal leuke opdrachten uitvoeren met betrekking tot houtverduurzaming en zwamsanering. Wij mogen onder andere de houten kapconstructie van een Groningse boerderij behandelen tegen houtworm. Dit gaan we doen door de balken te impregneren met een houtworm dodend middel.

Ook mogen wij in twee panden in Amsterdam zwamsanering uitvoeren. Het gaat hier om het vervangen van een vloer die volledig is aangetast door zwammen en het impregneren van een houten dakconstructie om zwamvorming te voorkomen.

In Haarlem gaan wij van start met een project waarbij we de vloeren gaan vervangen voor renovatievloeren. Wij gaan hier eerst inspecteren en een advies uitbrengen met betrekking tot aantastingen door zwamvorming en houtworm. En ten slotte mogen wij ook zwammen aan gaan pakken in Den Haag!

Er liggen dus erg leuke opdrachten in het verschiet. Heeft u ook last van vochtproblemen, zwammen of schimmels in hout? Of kampt u met hout aantastende insecten? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wilt u meer informatie? Ga dan naar: EWS zwamsanering