Skip to content

Houtverduurzaming

Hout aantastende insecten, zoals houtworm, grote houtworm (bonte knaagkever), boktor of de spinthoutkever, en schimmels kunnen veel materiële en financiële schade veroorzaken. EWS Pest control kan u voorzien van uitstekende adviezen en adequate oplossingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, waaronder:

EWS Pest control helpt u zowel actieve aantasting te stoppen als nieuwe aantasting te voorkomen, maar we verzorgen ook inspecties en rapporteringen bijvoorbeeld bij de aan- en verkoop van onroerend goed.

De bestrijding van hout aantastende insecten, zoals houtworm en boktor, en houtschimmels kan worden uitgevoerd door middel van het impregneren van het aangetaste houtwerk. Deze methode kan worden toegepast op schoon, bereikbaar en ongeverfd houtwerk.

Tijdens en na de behandeling dient de behandelde ruimte grondig te worden geventileerd. Op het behandelde hout zit een garantie van minimaal 5 jaar volgens de Branche -richtlijnen.

The treated space needs to be ventilated during and after treatment. According to industry guidelines, there is a five-year guarantee on the treated wood.

EWS Pest control kan ook het herstel van verzwakte balken en constructies voor u verzorgen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de polymeer-chemische restauratie techniek.

Bij de hete luchtbehandeling wordt het aangetaste hout tot in de kern verhit tot 48 à 55 graden, waardoor alle stadia van de insecten, zoals houtworm en boktor, worden gedood. De behandeling vindt plaats met speciale hete luchtapparatuur die buiten het te behandelen huis of object wordt geplaatst. Via slangen of pijpen wordt de verwarmde buitenlucht in de te behandelen ruimte geblazen.

Op moeilijk te verwarmen plaatsen worden sensoren in het hout aangebracht om ook de kerntemperatuur van het hout te kunnen bepalen. Iedere 10 minuten wordt de temperatuur door de computer geregistreerd en opgeslagen. Nadat alle sensoren de juiste kerntemperatuur aangeven, wordt de verwarming nog minimaal een uur voortgezet. De houtborende insecten worden gegarandeerd in ieder stadium gedood.

Hout aantastende zwammen en schimmels kunnen ernstige schade toebrengen aan uw monument, kerk of huis. De bestrijding van schimmels en zwammen is gespecialiseerd werk, dat door het gediplomeerde personeel van EWS Pest control kan worden uitgevoerd.

De belangrijkste hout aantastende zwammen zijn:

  • Huiszwam
  • Kelderzwam
  • Plaatjeshoutzwam
  • Poriënzwam

Meer informatie over gasbehandeling tegen houtaantastende insecten vindt u hier.

Afspraak maken

Voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak belt u ons of vul het contactformulier in.

Wilt u een adviseur spreken?
Serge-v-hoomissen-be
Serge van Hoomissen

of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie